ANIA STARMACH

Potrawka z czerwoną fasolą

4
Ilość osób
60 min
Czas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Odrobina Meksyku w kolorowym wydaniu.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 6 malinowych pomidorów
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 kolby ugotowanej kukurydzy
  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 marchewki
  • 2 miękkie awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 1 biała cebula
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 płaska łyżeczka chili pieprzu cayenne
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy
  • 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 pęczek kolendry
  • szczypta cynamonu
  • sok z limonki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Czerwone cebule i czosnek pokrój w kostkę, podsmaż je na oleju.

  2. Dodaj wszystkie sypkie przyprawy, pokrojoną paprykę, marchew, pomidory, ziarna kukurydzy i duś pod przykryciem. Po 20 minutach dodaj fasolę. Całość duś na małym ogniu przez około 30 minut.

  3. Przygotuj guacamole (przepis na guacamole znajdziesz tutaj): awokado rozgnieć, wymieszaj z posiekaną białą cebulą, chili i sokiem z limonki.

  4. Potrawkę podawaj z guacamole, kolendrą i jogurtem.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...