ANIA STARMACH

Sałatka wiosenna

4
Ilość osób
20 min
Czas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Prawdziwa wiosna na talerzu!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 główka sałaty masłowej
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 4 jajka
  • 6 ogórków gruntowych 
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • 200 g szpinaku
  • cebulka dymka
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  2. Ogórki obierz i pokrój w plasterki.

  3. Sałatę i szpinak pokrój w drobniutkie paseczki, a rzodkiewkę w kostkę.

  4. Cebulkę i szczypiorek posiekaj.

  5. Jogurt wymieszaj ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

  6. W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa i jajka, polej sosem i wymieszaj raz jeszcze.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

basia11

Mniam sama to spróbuje zrobić ☺☺👍

Zofia

A co z tym szpinakiem.?

Klaudia

Pyszne!! Wiosna na talerzu :)

Sylwia

Przepyszna! Zrobię jeszcze nie raz :-)

Trwa ładowanie...