Co kupić?
- 1 główka sałaty masłowej
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 pęczki szczypiorku
- 4 jajka
- 6 ogórków gruntowych
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 6 łyżek gęstej śmietany
- 200 g szpinaku
- cebulka dymka
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ogórki obierz i pokrój w plasterki.
Sałatę i szpinak pokrój w drobniutkie paseczki, a rzodkiewkę w kostkę.
Cebulkę i szczypiorek posiekaj.
Jogurt wymieszaj ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa i jajka, polej sosem i wymieszaj raz jeszcze.
Komentarze
Agata
Bardzo zdrowo i smacznie, jutro zrobię :)
basia11
Mniam sama to spróbuje zrobić ☺☺?
Zofia
A co z tym szpinakiem.?
Klaudia
Pyszne!! Wiosna na talerzu :)
Sylwia
Przepyszna! Zrobię jeszcze nie raz :-)