ANIA STARMACH

Szarlotka sypana – najlepsza

4
Ilość osób
70 min
Czas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszna szarlotka, której przygotowanie zajmie tylko chwilę!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g mąki
  • 300 g kaszy manny
  • 300 g cukru
  • 150 g masła
  • 10 jabłek (najlepiej szara reneta lub inne kwaśne)

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  2. Wymieszaj w misce mąkę, kaszę i cukier. Składniki suche podziel na 4 części.

  3. Na dno tortownicy wsyp warstwę składników suchych, przykryj ją warstwą jabłek. Następnie ponownie wysyp składniki suche i tak na przemian.

  4. Na samym wierzchu powinna znajdować się warstwa z mąki, kaszy i cukru oraz kawałki masła.

  5. Ciasto piecz 60 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Daniel Judyta

Pyszne👌Polecam🙂

Agata

Konkurs same pyszności.Pani Aniu szarlotka pyszna najlepiej smakuje na ciepło .Uwielbiam Panią i często korzystam z pani przepisów.Byłabym szczęśliwa Gdyni udało mi się wygrać pani książkę z dedykacją to by było coś pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne ciekawe przepisy ☺❤Ps szara reneta najlepsza do tej szarlotki ☺

Dominika

Konkurs Same Pyszności!
A po pysznym obiadku pyszny deser :)

violettaz

Pani Aniu świetny przepis! Zamieniłam mąkę na razową, a cukier biały wymieszałam z cukrem brązowym i stevią, a i posypałam delikatnie cynamonem jabłka – wyszło pysznie :)

Marta

Przepyszna :-)

Dorota

#Konkurs
Konkurs same pyszności
Pani Aniu w wersji mini są najlepsze :-)

joanna

Konkurs Same Pyszności :-)

NataliaCharaba

Wyszło przepyszne!

Izabela

foto

Izabela

wyszło ciasto gumowe to prawda ale poczekam aż ostygnie bo może jeszcze za ciepła nie wiem czy to nie przez tę kaszę manną

Trwa ładowanie...