ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Tarta rustykalna z borówkami

4Ilość osób
80 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pachnące lasem borówki w rustykalnym wydaniu.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 400 g borówek amerykańskich
  • 300 g mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 50 g cukru
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Jak przygotować?

  1. Połącz ze sobą mąkę pszenną, masło, wodę oraz 50 g cukru. Powstałe ciasto zlep w kulkę i schładzaj w lodówce około godzinę.

  2. Borówki wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną.

  3. Ciasto rozwałkuj, na środku ułóż borówki, zegnij brzegi tak, aby otrzymać okrągłą formę.

  4. Tartę przełóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

izabelakowalkowska

Niebo w gębie ?

Tarta rustykalna z borówkami

Anonim

Ciasto było takie kruche, że ledwo rozwałkowałam, a jak chciałam przełożyć na blaszkę to się rozleciało, katastrofa, ale jakoś to posklejałam. Wszystko robiłam według przepisu, czemu to ciasto takie kruche ?

Ulcia

Jedna z moich ulubionych tart. Zawsze wychodzi :) Tutaj wersja z borówkami i truskawkami

Tarta rustykalna z borówkami

Julita

na jakiej wielkości blaszkę wkładacie tartę?

Ulcia

moja ma ok. 15 cm

Ula

Konkurs Same pyszności!

Tarta rustykalna z borówkami

gagnieszka1

Ciasto właśnie się chłodzi, ale mam wątpliwości , bo przepis jest bez jajka. Nie chciało mi się scalić przy wyrabianiu, dodałam odrobinę więcej wody. Czy to się może udać ?

kamila1990

Rewelacja! :)

Tarta rustykalna z borówkami

Natalia

Witam, czy można użyć jagody leśnej zamiast borówki amerykańskiej?

Dabomir

Tarta pyszna . Piekłam juz 3 razy i za każdym razem. …za łapie się na ostatni mały kawałek ?

Anonim

Smaczna, ale następnym razem do borówek muszę dodać większą ilość cukru :)

Tarta rustykalna z borówkami

Ania Starmach

oczywiście smak ciasta zależy od tego jak słodkich używamy owoców! warto próbować przed dodaniem do ciasta ;)

Trwa ładowanie...