ANIA STARMACH

Zdrowe hot dogi

2
Ilość osób
20 min
Czas przygotowania

Co kupić?

  • 2 podłużne bułki pełnoziarniste z ziarnami
  • 2 parówki (o jak największej zawartości mięsa, bez konserwantów)
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 1 garść kiełków (rzeżuchy, buraka, brokułów – wybierz, które lubisz)
  • 2 ogórki kiszone
  • 0.5 żółtej papryki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 cebulka dymka
  • Sos
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 230 stopni.

  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

  3. Bułki przekrój na pół, przełóż na blachę, włóż do rozgrzanego piekarnika z włączoną funkcją grill na około minutę, aby się przyrumieniły. Pamiętaj, aby użyć rękawic!

  4. Parówki włóż do garnka z wodą i gotuj według instrukcji na opakowaniu (zazwyczaj są gotowe minutę po tym, jak woda się zagotuje, a parówki wypłyną na powierzchnię).

  5. Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, ogórki pokrój w plasterki.

  6. Składniki sosu wymieszaj, posmaruj sosem bułki, na każdej połóż sałatę, parówkę, paprykę, ogórki i pomidory, na koniec dodaj kiełki. Gotowe!

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

basia11

Miłego gotowania proszę o odpowiedź

Dominika

Konkurs Same Pyszności!

Trwa ładowanie...