ANIA STARMACH

Zielone naleśniki z fetą

2
Ilość osób
35 min
Czas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszne naleśniki ze szpinakiem, które napełnią Cię energią na cały dzień!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 120 ml mleka
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • szczypta soli
  • Farsz
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 150 g sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Jak przygotować?

  1. Wymieszaj jajko z mąką i solą. Stopniowo dodawaj mleko i wodę, cały czas mieszaj ciasto. Gdy będziesz miał już ciasto o jednolitej konsystencji, dodaj masło. Odstaw ciasto na 30 minut.

  2. Po tym czasie smaż naleśniki na rozgrzanej patelni około 1 minuty z każdej strony.

  3. Szpinak umyj, odkrój zgrubiałe łodyżki, czosnek posiekaj.

  4. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i szpinak. Smaż przez 2–3 minuty, aż szpinak zmieni kolor i zmniejszy swą objętość.

  5. Po usmażeniu, szpinak odsącz na sicie, następnie wymieszaj w misce z pokruszonym serem feta.

  6. Farszem smaruj naleśniki, składaj w trójkąty. Przed podaniem podpiecz kilka minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni lub podsmaż na patelni.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Anonim

są przepyszne!

Trwa ładowanie...