ANIA STARMACH

Ziołowy kuskus z indykiem

4
Ilość osób
30 min
Czas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Obłędny zapach ziół, który przyprawi Cię o zawrót głowy! Kuskus w tym wydaniu to błyskawiczne i pyszne danie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Kuskus
  • 300 g filetu z indyka
  • 200 g kuskusu
  • 150 g fety
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 1 garść świeżej mięty
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • Sos
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować?

  1. Kuskus przygotuj wg instrukcji na opakowaniu (zalej wrzątkiem i przykryj).

  2. Wszystkie zioła (z wyjątkiem tymianku) posiekaj, przełóż do miski, dodaj podprażone orzechy włoskie i kuskus.

  3. Mięso pokrój w plasterki, zamocz w occie balsamicznym, dodaj tymianek, sól, pieprz.

  4. Na patelnię wlej odrobinę oleju, smaż mięso przez kilka minut.

  5. Wszystkie składniki sosu wymieszaj, dodaj do kuskusu.

  6. Kuskus przekładaj do miseczek, tuż przed podaniem dodaj pokruszoną fetę.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ania91

Konkurs Same pyszności!

Trwa ładowanie...