Co kupić?
- 5 białek
- 300 g drobnego cukru do wypieków (używam proporcji 1 białko – 60 g cukru)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
Jak przygotować?
Piekarnik nastaw na temperaturę 110 stopni.
Blaszki wyłóż papierem do pieczenia (w zależności od wielkości bezików będą Ci potrzebne 2–3 blachy).
, stopniowo je zwiększając. Dodaj sól.
Ubijaj pianę, aż ten zacznie się rozpuszczać, wtedy dodaj sok z cytryny.
Piecz 90 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik, a bezy pozostaw w nim do całkowitego wystudzenia.
Podawaj z czarną kawą lub herbatą ;)
Komentarze
malagosiaoleksa
W jakiej temperaturze się je piecze???
Mariusz
Czy do tych bezików można dodać barwniki w żelu?
Anna
Dzisiaj będę robić ale podwójną porcję, haha :D