ANIA STARMACH

Muffiny z jagodami

4Ilość osób
35 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Świetny pomysł na deser dla zapracowanych! Błyskawiczne w wykonaniu i bardzo smaczne :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Składniki „suche”
  • 500 g mąki
  • 250 g cukru
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Składniki „mokre”
  • 300 g jogurtu naturalnego lub maślanki
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • Owoce
  • 1 szklanka jagód lub borówek amerykańskich

Jak przygotować?

  1. W jednej misce wymieszaj składniki suche, w drugiej wymieszaj składniki mokre.

  2. Połącz wszystko, wymieszaj (nie musi być dokładnie).

  3. Wrzuć borówki amerykańskie lub jagody do ciasta, delikatnie wymieszaj.

  4. Przelej ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i wstaw na 25–30 minut minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

sempatka

Wyszły rewelacyjne :D pulchne ,rozpływają się w ustach :)

Dorota

Ciasto za gęste . Dodałam jogurtu i musiałam potraktować blenderem. Wyszedł mi zakalec. Napewno w przepisie jest za dużo mąki.

Muffiny z jagodami

Dominika

Faktycznie, ciasto lekko za gęste. Rozpuściłam więc szybko jeszcze 50g masła, dodałam jedno jajko i 100g jogurtu naturalnego i po dodaniu tego do ciasta wyszło super. Robiłam z kawałkami czekolady. Jedna partia (ciemniejsza) pieczona z termoobiegiem, że druga bez.

Muffiny z jagodami

malakenia

#Konkurs Same pyszności!

U mnie z braku borówek jagody, ale myślę, że równie pyszne.

Muffiny z jagodami

kin75

W przepisie są złe proporcje – ciasto jest za gęste – nic z tego nie wyjdzie niestety.

gosiatop20

No niestety, pomimo checi i staranności co do jednego grama – wielka klapa! Ciasto za gęste, efektem tego glut. Według mnie, nie ma możliwości aby z tych proporcji i składników wyszedł taki efekt jak na zdjęciu powyżej – no moze, gdyby dodać chociaż z pół łyżeczki sody i odrobine mleka to by to uratowało, ja juz nie bede tego sprawdzała bo na pewno nie wrócę do tego przepisu.

Barbara

Ja tez miałam b.gęste ciasto, a Muffinki wyszły z zakalcem 🙁

Małgosia

Bardzo gęste ciasto mi wyszło. Właśnie moje muffiny są w piekarniku i zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂

Sylwia12

Wam również wyszło to ciasto bardzo gęste?

Agnieszka

Czy można użyć mrożonych jagód? ;)

Trwa ładowanie...