Co kupić?
- 250 g tłustego białego sera
- 125 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
Jak przygotować?
, wymieszaj go z większością mąki (zostaw 1-2 łyżki, aby potem posypać stolnicę), jajkiem oraz z solą.
Leniwe wrzucaj na wrzątek i gotuj przez kilka minut, aż wypłyną na powierzchnię.
Masło rozpuść na patelni, dodaj bułkę, a po chwili cukier. Leniwe podawaj ze słodką bułką tartą.
Komentarze
dominika123
Pyszne. Tylko trochę miałam problemy z wyrobieniem ciasta miałam problem . Pierogi,kopytka itp to nie moja specjalność. Ale ogólnie same są pyszne .
Jodek
Zrobiłam dla dzieci. Po raz kolejny okazało się jednak, że one na słodko to nie bardzo chyba lubią. Ale nie ma tego złego… prawie wszystkie zostały dla mnie ;) Pyszne!
Panda
Uwielbiam! Smak z dzieciństwa
magdow
Pierogi leniwe KONKURS SAME PYSZNOŚCI
Michalina
Pierogi leniwe konkurs same pyszności
katrin1013
Pani Aniu, przepisy super! początkującym kucharzom łatwiej by było gdyby ilości podane były np. w szklankach zamiast gramów :)
pamika
Wyglądają i smakują cudnie!
Znajoma nie toleruje glutenu.. czy ma Pani pomysł jaka inna mąka by pasowała a nie zmieniła mocno smaku?
Ania Starmach
można próbować z ziemniaczaną lub kukurydzianą ;)
Magdalena
Wczoraj skorzystałam z tego przepisu i jestem zachwycona :) Przypomniało mi to smak dzieciństwa!
Okruszek100
Zrobione, zjedzone, mniam :0 Pycha.Do tego najprostsze na świecie :)
Maria
pierwszy raz na stronie,doskonale opracowane przepisy kulinarne,kuszą smakiem już przy czytaniu!!Dziękuję i pozdrawiam
,.
Ania Starmach
dziękuję za miłą recenzję! pozdrawiam :)