Co kupić?
- 300 g mąki
- 300 g kaszy manny
- 300 g cukru
- 150 g masła
- 10 jabłek (najlepiej szara reneta lub inne kwaśne)
Jak przygotować?
Składniki suche podziel na 4 części.
Na dno tortownicy wsyp warstwę składników suchych, przykryj ją warstwą jabłek. Następnie ponownie wysyp składniki suche i tak na przemian.
Ciasto piecz 60 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Julia
Prosta i szybka szarlotka. Spód wyszedł trochę zbyt sypki.
Edyta
Pyszna,szybka,łatwa i tania;) polecam ;)
Daniel Judyta
Pyszne?Polecam?
Agata
Konkurs same pyszności.Pani Aniu szarlotka pyszna najlepiej smakuje na ciepło .Uwielbiam Panią i często korzystam z pani przepisów.Byłabym szczęśliwa Gdyni udało mi się wygrać pani książkę z dedykacją to by było coś pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne ciekawe przepisy ☺❤Ps szara reneta najlepsza do tej szarlotki ☺
Dominika
Konkurs Same Pyszności!
A po pysznym obiadku pyszny deser :)
violettaz
Pani Aniu świetny przepis! Zamieniłam mąkę na razową, a cukier biały wymieszałam z cukrem brązowym i stevią, a i posypałam delikatnie cynamonem jabłka – wyszło pysznie :)
Marta
Przepyszna :-)
Dorota
#Konkurs
Konkurs same pyszności
Pani Aniu w wersji mini są najlepsze :-)
joanna
Konkurs Same Pyszności :-)
NataliaCharaba
Wyszło przepyszne!