Co kupić?
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 0.5 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 gruszka
- 1 łyżeczka pyłku pszczelego
Jak przygotować?
Kaszę przelej zimną, potem ciepłą wodą. Przełóż do garnka, zalej mlekiem, dodaj kurkumę i gotuj około 15 minut.
Kaszę przełóż na głęboki talerz, na środku ułóż kawałki gruszki, dodaj migdały i cynamon. Sam wierzch polej miodem i posyp pyłkiem pszczelim.
Komentarze
KuchenneTriki.pl
Świetny pomysł na śniadanie, zrobiłem rano i było mega!
Ulcia
Pyszna pożywna jaglanka, idealna na śniadanie :)