Co kupić?
- 3 młode, niewielkie cukinie
- 1 garść groszku cukrowego
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 płaska łyżeczka kurkumy mielonej
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka czarnuszki Purella
- szczypta soli himalajskiej Purella
- natka pietruszki lub kolendra do posypania
Jak przygotować?
Cukinię pokrój w kostkę lub półplasterki i przełóż do miski.
Dodaj kurkumę i sól, wymieszaj.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cukinię i smaż przez 2 minuty.
Na patelnię wlej mleko kokosowe, gotuj 5 minut, następnie dodaj groszek i gotuj 1 minutę.
Cukinię podawaj z czarnuszką oraz pietruszką lub kolendrą.
Komentarze
Ulcia
Proste i szybkie danie, a jakie pyszne. Podałam z ryżem basmati. Smak jest obłędny. Ps. wśród składników jest czosnek, ale brakuje go w opisie przepisu ;)