ANIA STARMACH

Czekolada na gorąco

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszna, gorąca czekolada na jesienno-zimowe wieczory. Dla dzieci i dorosłych! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 400 ml mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • Do podania i dekoracji:
  • bita śmietana
  • skórka otarta z cytryny lub pomarańczy

Jak przygotować?

  1. Śmietankę i mleko przelej do rondelka, dodaj cukier i cukier waniliowy. Wszystko zagotuj.

  2. Czekoladę drobno pokrój. Wrzuć do rondelka, podgrzewaj cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.

  3. Podawaj z łyżką bitej śmietany i odrobiną skórki otartej z cytryny lub skórki pomarańczowej.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...