ANIA STARMACH

Makaron z łososiem

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Błyskawiczny pomysł na smaczny obiad :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g makaronu np. tagliatelle
  • 200 g łososia wędzonego
  • 100 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 garści szpinaku baby
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku w łupinie
  • 0.5 cytryny

Jak przygotować?

  1. Makaron ugotuj al dente.

  2. Łososia pokrój w paseczki.

  3. W głębokim rondlu lub garnku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek (lekko rozgnieciony) i szpinak.

  4. Smaż 2–3 minuty, aż szpinak zacznie tracić objętość, wtedy dodaj śmietankę, a gdy ta się zagotuje, wrzuć łososia.

  5. Zagotuj, dodaj makaron, wymieszaj, dopraw pieprzem (łosoś jest słony, więc sól jest zbędna).

  6. Wyciągnij czosnek, przełóż na talerze, podawaj z cząstką cytryny.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...