ANIA STARMACH

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Błyskawiczne ciastka z masłem orzechowym i czekoladą. Wystarczy zmiksować, schłodzić i zjeść :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g roztopionego masła
  • 300 g kruchych ciasteczek
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g masła orzechowego
  • 300 g czekolady (pół na pół mleczna i gorzka)
  • 1 duża szczypta soli

Jak przygotować?

  1. Ciasteczka zmiel w robocie kuchennym na piasek, wymieszaj je z roztopionym masłem.

  2. Dodaj masło orzechowe i cukier, wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.

  3. Masę ciasteczkową przełóż do formy (24x24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj, schładzaj w lodówce.

  4. Czekoladę pokrój i rozpuść w kąpieli wodnej.

  5. Gdy lekko wystygnie, wylej na masę ciasteczkową, schładzaj przez noc w lodówce.

  6. Przed podaniem pokrój w kwadraty.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Anonim

A jakie masło orzechowe dodać? Słodkie czy z samych orzechów?

Agata

Obłędne! Ja użyłam kruchych ciasteczek z przepisu pani Ani. Tylko dałam mniej cukru

Anonim

Niezły pomysł! ? A jakiego masła orzechowego pani urzyła? Słodkiego czy z samych orzechów? ?

Marta

mniam

Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Nusia

Jakie "kruche ciasteczka" należy dodać?

Ewa

Pyszne i bardzo łatwe!!! Tylko czego dodać więcej gdy nie chcę dodać tyle cukru? Dla mnie taka ilość to za dużo. Może więcej masła? Nie chce stracić konsystencji ciastek.

Sebastian

A kiedy dajemy sól?

Zofia

Ciasteczka z maslem orzechowym Aniu niebo w gebie. Dieki a tak wspanialy przepis??

Trwa ładowanie...