ANIA STARMACH

Jaglana panna cotta z miechunką peruwiańską

4Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły
Purella

Miechunka

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 120 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 500 ml ulubionego mleka
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • Sos
  • sok z 3 pomarańczy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki miechunki Purella

Jak przygotować?

  1. Kaszę przepłucz na sicie, zalej wodą i pozostaw do namoczenia na noc.

  2. Rano odlej wodę, a kaszę umieść w rondelku, dodaj mleko, sól i ziarna wanilii. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Mieszaj, często sprawdzając, czy kasza nie przywiera do dna rondelka.

  3. Ugotowaną i ciepłą kaszę zmiksuj w blenderze kielichowym, następnie przełóż do niewielkich kokilek wyłożonych folią spożywczą. Schładzaj w lodówce, najlepiej przez całą noc.

  4. Sok pomarańczowy umieść w rondelku, podgrzewaj aż zredukuje się do gęstego syropu, wtedy dodaj miód i miechunkę.

  5. Kokilki z panna cottą wyjmij z lodówki, odwróć do góry dnem i wyciągnij panna cottę, pozbądź się folii.

  6. Panna cottę podawaj koniecznie z pysznym sosem (ciepłym lub zimnym).

Ania Starmach

Ta panna cotta z kaszy jaglanej z pomarańczowym sosem jest wyśmienitym i zdrowym deserem.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...