ANIA STARMACH

Bezglutenowe brownie

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Purella

Mąka kokosowa

Zobacz szczegóły
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao ziarna

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • Składniki suche
  • 50 g mąki kokosowej Purella
  • 80 g cukru kokosowego Purella
  • 40 g kakao w proszku Purella
  • Składniki mokre
  • 60 g płynnego oleju kokosowego
  • 100 ml ulubionego mleka
  • 3 jaja ekologiczne "0"
  • Dodatkowo
  • 150 ml powideł śliwkowych
  • 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella

Jak przygotować?

  1. W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre”.

  2. Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi.

  3. Masę przelej do niewielkiej formy.

  4. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut.

  5. Po upieczeniu, całkowicie ostudź.

  6. Przed podaniem, wierzch ciasta posmaruj warstwą powideł i posyp kruszonym kakao.

Ania Starmach

Brownie w bezglutenowej odsłonie, znika równie szybko, jak to tradycyjne! :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...