Co kupić?
- Składniki suche
- 50 g mąki kokosowej Purella
- 80 g cukru kokosowego Purella
- 40 g kakao w proszku Purella
- Składniki mokre
- 60 g płynnego oleju kokosowego
- 100 ml ulubionego mleka
- 3 jaja ekologiczne "0"
- Dodatkowo
- 150 ml powideł śliwkowych
- 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella
Jak przygotować?
W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre”.
Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi.
Masę przelej do niewielkiej formy.
Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut.
Po upieczeniu, całkowicie ostudź.
Przed podaniem, wierzch ciasta posmaruj warstwą powideł i posyp kruszonym kakao.
Komentarze
monikamaciuszek
Jakich rozmiarow foremka bedzie najlepsza?
Zosia2000
Ja robiłam ten przepis dla znajomych na święta – upiekłam w takich foremkach: https://esavpol.pl/foremka-choinka-ok-700g-1krt-320szt-31x22cm-wys-6cm-ab1-268530960. Wyglądało jak z piekarni, ale nie musiałam tego taszczyć w pudełku, więc mega wygodnie 😄 Wychodzi w niej idealna grubość ciasta, polecam.