ANIA STARMACH

Kajzerki z jajecznicą i rydzami

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Śniadaniowa klasyka w nowej odsłonie :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 bułki kajzerki
  • 8 jajek
  • 12 rydzów (same kapelusze)
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • natka pietruszki

Jak przygotować?

  1. Bułki przekrój, wydrąż środki i podpiecz w piekarniku.

  2. Na jednej patelni przygotuj jajecznicę, a na drugiej rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i cebulę. Podsmaż umyte wcześniej i osuszone rydze.

  3. Kajzerki nafaszeruj jajecznicą, wymieszaną z pietruszką. Na wierzchu ułóż rydze. Podawaj od razu ;)

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...