ANIA STARMACH

Pizza z tortilli

4
Ilość osób
30 min
Czas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Chrupiąca pizza z tortilli, idealna jako szybkie danie o każdej porze dnia.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 6 placków tortilli
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 bakłażan
  • 150 g żółtego sera
  • 200 g koziego sera
  • 100 ml sosu pomidorowego
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować?

  1. Bakłażana pokrój w plastry. Posyp solą, poczekaj 20 minut, opłucz. Następnie dokładnie wytrzyj i smaż na oliwie z oliwek.

  2. Trzy placki tortilli posyp tartym żółtym serem i mozzarellą, przykryj pozostałymi 3 plackami. Każdy posmaruj sosem pomidorowym, dodaj kozi ser, bakłażana i pomidorki. Piecz około 10 minut w temperaturze 190 stopni.

  3. Podawaj ze świeżą bazylią.

Wskazówki:

Jeśli nie lubisz koziego sera, możesz go zastąpić Twoim ulubionym, np. mozzarellą, fetą czy goudą.

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

olciasek52

Konkurs same pyszności:)

Pizza z tortilli

Agnieszka

Konkurs Same Pyszności!

Pizza z tortilli
Trwa ładowanie...