ANIA STARMACH

Kokosanki

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Kruche na zewnątrz i miękkie w środku – kokosanki, które smakują wyśmienicie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 150 g cukru
  • 60 g masła
  • 4 białka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka soku z cytryny

Jak przygotować?

  1. Masło podgrzewaj, dodaj 100 g cukru. Podgrzewaj i poczekaj, aż się rozpuści.

  2. Do masła dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj. Ostudź masę.

  3. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier (50 gramów), sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną.

  4. Połowę piany wymieszaj delikatnie z kokosem, stopniowo dodawaj pozostałą pianę.

  5. Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  6. Piecz 16–18 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Lidia

Polecam przepis, mnie ciastka wyszły super :)

Justyna

W smaku pyszne, ale nie urosły. Co mogłam zrobić źle?

Kokosanki

PatrycjaB

Pyszne! Zawsze kupowałam w cukierni, ale te z Pani przepisu – bez porównania, będą częstym gościem na moim stole.

Monika

Konkurs Same Pyszności

Kokosanki

Aneta

Konkurs Same Pyszności!

Kokosanki

Marzena

Konkurs Same Pyszności
Przepis na wieczór idealny : Kokosanki herbatka i książka :)

Kokosanki

Sodowa

Konkurs same pysznosci 🍰

Kokosanki

kama55

Konkurs Same Pyszności

Kokosanki

Sylwia

Konkurs same pyszności !!! Pyszności nic dodać nic ująć 😋🎉😋

Kokosanki

Angelika

Konkurs same pysznosci!

Pyyyyszne i to tak bardzo, że nie zdążyłam ich porządnie sfotografować 😊 chciałam je uwiecznić razem z moim cudownym 3 letnim pomocnikiem w stroju kucharza, ale nie zdążyłam! Zniknęły w przeciągu 5 min! Na kilka kokosanek wrzuciłam konfiture wiśniowa domowej roboty i ta wersja bardzo przypasowala mężowi 😊 bardzo lubimy eksperymentowac w kuchni 😊 pozdrawiam serdecznie

Kokosanki
Trwa ładowanie...