ANIA STARMACH

Domowy kisiel malinowy

1Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Czy domowy kisiel znika w kilkanaście sekund? Być może :) Sprawdź, jakie to proste! Możesz wypróbować ten przepis na domowy kisiel z innymi owocami :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 500 g malin
  • 250 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej

Jak przygotować?

  1. W misie robota kuchennego umieść maliny i zalej je wodą.

  2. Dodaj cukier i podgrzewaj mieszając mieszadłem elastycznym aż „kompot” się zagotuje.

  3. Odlej 50ml płynu do miseczki i wymieszaj płyn z mąką.

  4. Następnie wlej z powrotem do misy robota i podgrzewaj mieszając, aż otrzymasz gęsty kisiel.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...