Co kupić?
- 1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej Purella
- garść jarmużu
- 1/2 awokado
- 150 g łososia
- 1 łyżka pestek granatu
- 1 łyżka orzechów pekan
- oliwa do smażenia
- Marynata:
- 2 łyżeczki oliwy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta płatków chili
- szczypta soli himalajskiej Purella
- Pesto:
- garść bazylii
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka moringi Purella
- szczypta soli himalajskiej Purella
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Jak przygotować?
Jarmuż opłucz, wrzuć do garnka z wrzątkiem na 2 minuty, a następnie odsącz i osusz.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj jarmuż, sól i smaż kilka minut, potem odsącz całość na ręczniku papierowym.
Orzechy pekan posiekaj grubo i podpraż na patelni.
Komosę wymieszaj z granatem, jarmużem, pokrojonym w kostkę awokado i orzechami.
Wymieszaj składniki marynaty i nastaw piekarnik na 180 stopni.
Ułóż łososia w naczyniu żaroodpornym i polej marynatą. Piecz w piekarniku 8-10 minut. W środku łosoś powinien być nadal różowy.
Wszystkie składniki pesto zmiksuj, jeśli będzie za gęste dodaj więcej oliwy.
Komosę ułóż na dnie talerza, na górze umieść łososia, całość polej pesto.
Komentarze