ANIA STARMACH

Komosa ryżowa z łososiem i zdrowym pesto

1Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Wegetariańskie
Purella

Komosa ryżowa

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły
Purella

Moringa

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej Purella
  • garść jarmużu
  • 1/2 awokado
  • 150 g łososia
  • 1 łyżka pestek granatu
  • 1 łyżka orzechów pekan
  • oliwa do smażenia
  • Marynata:
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta płatków chili
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • Pesto:
  • garść bazylii
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka moringi Purella
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny

Jak przygotować?

  1. Jarmuż opłucz, wrzuć do garnka z wrzątkiem na 2 minuty, a następnie odsącz i osusz.

  2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj jarmuż, sól i smaż kilka minut, potem odsącz całość na ręczniku papierowym.

  3. Orzechy pekan posiekaj grubo i podpraż na patelni.

  4. Komosę wymieszaj z granatem, jarmużem, pokrojonym w kostkę awokado i orzechami.

  5. Wymieszaj składniki marynaty i nastaw piekarnik na 180 stopni.

  6. Ułóż łososia w naczyniu żaroodpornym i polej marynatą. Piecz w piekarniku 8-10 minut. W środku łosoś powinien być nadal różowy.

  7. Wszystkie składniki pesto zmiksuj, jeśli będzie za gęste dodaj więcej oliwy.

  8. Komosę ułóż na dnie talerza, na górze umieść łososia, całość polej pesto.

Ania Starmach

Takie danie to bogactwo wartościowych składników i smaków. Idealne na lunch!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...