ANIA STARMACH

Konfitury pomarańczowe z ananasem

4Ilość osób
140 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Smak, który od razu kojarzy się z letnim słońcem! Spróbuj koniecznie pysznej, owocowej konfitury :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 kg pomarańczy
  • 1 ananas (około 700 g)
  • 800 g cukru
  • 200 ml soku Fortuna WITALNOŚĆ
  • 5 cm imbiru
  • 1 kora cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu

Jak przygotować?

  1. Ananasa obierz, pokrój w drobną kostkę.

  2. Zetrzyj skórkę z 4 pomarańczy.

  3. Wszystkie pomarańcze obierz i pokrój.

  4. Owoce przełóż do garnka o grubym dnie, dodaj skórki otarte z pomarańczy i cukier. Całość zalej sokiem, dodaj imbir, cynamon, anyż.

  5. Konfitury smaż na małym ogniu, aż owoce się rozpadną (około 2 godzin).

  6. Wyciągnij cynamon i anyż. Jeszcze gorące konfitury przełóż do słoików, jeśli nie zamierzasz zjeść ich od razu, koniecznie pasteryzuj słoiki.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...