ANIA STARMACH

Konfitury pomarańczowe z ananasem

4Ilość osób
140 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Smak, który od razu kojarzy się z letnim słońcem! Spróbuj koniecznie pysznej, owocowej konfitury :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 kg pomarańczy
  • 1 ananas (około 700 g)
  • 800 g cukru
  • 200 ml soku Fortuna WITALNOŚĆ
  • 5 cm imbiru
  • 1 kora cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu

Jak przygotować?

  1. Ananasa obierz, pokrój w drobną kostkę.

  2. Zetrzyj skórkę z 4 pomarańczy.

  3. Wszystkie pomarańcze obierz i pokrój.

  4. Owoce przełóż do garnka o grubym dnie, dodaj skórki otarte z pomarańczy i cukier. Całość zalej sokiem, dodaj imbir, cynamon, anyż.

  5. Konfitury smaż na małym ogniu, aż owoce się rozpadną (około 2 godzin).

  6. Wyciągnij cynamon i anyż. Jeszcze gorące konfitury przełóż do słoików, jeśli nie zamierzasz zjeść ich od razu, koniecznie pasteryzuj słoiki.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

dadaa

Dzień dobry, Pani Aniu co z tym imbirem, ma być starty?

Trwa ładowanie...