ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
Szybkie przepisy na każdy dzień.

Sprawdź

Brownie

8Ilość osób
45 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Gdy “chodzi za mną” ochota na coś czekoladowego… robię wtedy brownie! Lubię brownie z dodatkiem orzechów. Koniecznie wypróbuj :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 170 g cukru
  • 3 jajka
  • 70 g mąki
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • 100 g orzechów pekan (lub innych, twoich ulubionych)

Jak przygotować?

  1. Masło pokrój na mniejsze kawałki, a czekoladę połam. Te dwa składniki umieść w misie robota z funkcją podgrzewania i ustaw temperaturę 60 stopni. Podgrzewaj aż czekolada i masło całkowicie się rozpuszczą.

  2. Do masy dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy i mieszaj mieszadłem elastycznym na średnich obrotach. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, kakao oraz sól.

  3. Gdy masa uzyska jednolita konsystencję wyjmij misę z robota,dodaj posiekane orzechy i wymieszaj ręcznie.

  4. Masę przelej do okrągłej lub prostokątnej formy (u mnie o wymiarach 20x20) i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Możesz skrócić ten czas jeśli lubisz bardziej „mokrą” konsystencję ciasta lub wydłużyć o kilka minut, jeśli wolisz brownie bardziej wypieczone.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...