Co kupić?
- Łososiowe wrapy
- 200 g łososia
- 4 tortille kukurydziane
- 4 rzodkiewki
- 1 ogórek
- 1 garść roszponki (lub innej sałaty)
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
- Sos
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
Jak przygotować?
Łososia obsyp solą i pieprzem, przysmaż na patelni. Przełóż do formy do pieczenia, posmaruj miodem, obsyp sezamem i piecz w 180 stopniach przez 5–10 minut (w zależności od grubości ryby).
Rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki, wymieszaj z sałatą.
Składniki sosu wymieszaj i dodaj do warzyw.
Łososia rozdrobnij widelcem.
Wrapy posmaruj majonezem, dodaj warzywa, łososia.
Placki zwijaj, mocno dociskając, zawiń w papier lub folię! Zjedz od razu lub zabierz na piknik ;)
Komentarze
Kasia
Konkurs Same pyszności!