ANIA STARMACH

Burgery z jajecznicą

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Pomysł na burgery, które na stałe zagoszczą w Twoim domowym menu! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 małe okrągłe bułki pełnoziarniste
  • 2 jajka
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 plastry gotowanej szynki
  • 1 pomidor
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 garść kiełków (np. rzeżuchy)
  • 1 łyżka keczupu
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Pomidora pokrój w plastry.

  2. Bułki przekrój, na ich spodach ułóż po plastrze sera.

  3. Bułki przełóż na blachę, włóż do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 230 stopni i z włączoną funkcją grill na minutę, aby bułki się przyrumieniły, a ser roztopił (piekarnik będzie bardzo gorący, pamiętaj, aby użyć rękawic!).

  4. Na patelni rozpuść masło, wbij 2 jajka. Cały czas mieszaj, a gdy jajka się zetną (po około 2–3 minutach), jajecznica jest gotowa i możesz ściągnąć jajka z patelni.

  5. Na spody bułek z roztopionym serem wyłóż jajecznicę, szynkę, dodaj pomidora, kiełki, keczup dopraw solą i pieprzem, przykryj drugą połową bułki.

  6. Możesz wbić w środek bułek wykałaczki lub patyczki do lodów, będzie je łatwiej jeść!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Małgorzata

Konkurs Same pyszności!

Burgery z jajecznicą
Trwa ładowanie...