ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
Szybkie przepisy na każdy dzień.

Sprawdź

Makaron z pesto z rukoli i pomidorkami

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Obłędnie zielone, zachwycająco smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g makaronu (ja użyłam spaghetti)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 kulka mozzarelli
  • SKŁADNIKI NA ZIELONE PESTO
  • 2 garści rukoli (może być też roszponka lub inna zielenina)
  • 20 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki płatków migdałowych (lub orzeszków piniowych)
  • 0.25 ząbka czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10-12 minut, ważne żeby był al dente).

  2. Składniki na pesto zblenduj. Jeśli będzie zbyt gęste - dodaj więcej oliwy.

  3. Pomidorki pokrój na połówki. Mozzarellę pokrój w plasterki.

  4. Makaron wymieszaj z pesto, wyłóż pomidorki i mozzarellę.

Wskazówki:

  1. Spróbuj w dwóch wariantach: na ciepło i na zimno. Gwarantuję, że będzie pysznie!
  2. Jak zrobić pesto idealne? Poznaj mój przepis na wyśmienite zielone pesto.

 

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

dawmat

Super przepis

Dominika DS

Bardzo fajny przepis, danie proste, zdrowe i smaczne. Zapisuję na listę ulubionych przepisów :) dla tych co lubią dużo pesto na makaronie – dla 250 g makaronu zeszła mi cała paczka rukoli (100 g) i też w związku z tym odpowiednio zwiększyłam ilość pozostałych składników.

Makaron z pesto z rukoli i pomidorkami

Emilia11

Super pomysł, super przepis!

annapiekarska

Robiłam dzisiaj. Przepyszne i łatwe w przygotowaniu.

Ulcia

Kolejny świetny przepis! Szybkie danie i mega pyszne. Pierwszy raz robiłam własne pesto – wyszło wspaniale!

Trwa ładowanie...