ANIA STARMACH

Spaghetti bolognese

4Ilość osób
45 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Według mojego osobistego rankingu: najlepsze danie na świecie!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 30 g tartego parmezanu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • 0.5 łyżeczki suszonego tymianku
  • 0.5 łyżeczki suszonego oregano
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia

Jak przygotować?

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej około 2 łyżki oliwy z oliwek.

  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek i cebulę, a po chwili dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.

  3. Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę (przecier pomidorowy), gotuj na małym ogniu około 30 minut.

  4. Makaron ugotuj al dente, podawaj go z sosem, serem, i bazylią.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Sylwiam

Mam pytanie, często od sosu spaghetti oddziela mi się woda. Gdzie mogę popełniać błąd? Używałam wielu Passat i po nałożeniu na makaron oddziela się woda…

Ania

Ale pięknie wygląda to spaghetti prawie jak w oliwie i papryce ! PYCHOTKA ! Oczy by jadły, mniam mniam

Anonim

Czy passata pomidorowa i przecier to to samo?

Adam

Mam wszystkie składniki spaghetti to moje ulubione danie, robie dzisiaj :)

Darek

robię dziś :)

dominika123

Pyszne . Zrobiłam dziś. Niestety bez bazyli Ale i tak było genialne

Agnieszka

Konkurs Same Pyszności! :)

Spaghetti bolognese

monika93

Konkurs Same Pyszności!

Spaghetti bolognese

kingau90

Konkurs Same Pyszności!

Spaghetti bolognese
Trwa ładowanie...