ANIA STARMACH

Pudding z nasion chia z mango

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Lekki i pożywny pudding, idealny, kiedy chcesz zjeść coś słodkiego, a zarazem zdrowego :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 350 ml mleka (może być zwykłe lub kokosowe, migdałowe, sojowe)
  • 3 łyżki nasion chia
  • 1 mango
  • 1 garść malin
  • 2 łyżki migdałów w płatkach

Jak przygotować?

  1. Dzień przed podaniem (najlepiej wieczorem) podgrzej 300 ml mleka i dodaj do niego nasiona chia, wymieszaj. Przelej do miseczki lub dzbanka i włóż do lodówki, aby pęczniały całą noc.

  2. Rano pokrój mango w kostkę, umieść w blenderze, dodaj 50 ml mleka i zmiksuj na gładkie purée.

  3. Wyciągnij z lodówki miseczkę bądź dzbanek z napęczniałymi nasionami chia.

  4. Na dno szklanek nałóż purée z mango, następnie pudding z nasiona chia. Przed podaniem udekoruj malinami oraz migdałami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...