Co kupić?
- 400 g borówek amerykańskich
- 300 g mąki pszennej
- 150 g masła
- 50 g cukru
- 3 łyżki zimnej wody
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Jak przygotować?
Połącz ze sobą mąkę pszenną, masło, wodę oraz 50 g cukru.
Borówki wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Tartę przełóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
izabelakowalkowska
Niebo w gębie ?
Anonim
Ciasto było takie kruche, że ledwo rozwałkowałam, a jak chciałam przełożyć na blaszkę to się rozleciało, katastrofa, ale jakoś to posklejałam. Wszystko robiłam według przepisu, czemu to ciasto takie kruche ?
Ulcia
Jedna z moich ulubionych tart. Zawsze wychodzi :) Tutaj wersja z borówkami i truskawkami
Julita
na jakiej wielkości blaszkę wkładacie tartę?
Ulcia
moja ma ok. 15 cm
Ula
Konkurs Same pyszności!
gagnieszka1
Ciasto właśnie się chłodzi, ale mam wątpliwości , bo przepis jest bez jajka. Nie chciało mi się scalić przy wyrabianiu, dodałam odrobinę więcej wody. Czy to się może udać ?
kamila1990
Rewelacja! :)
Natalia
Witam, czy można użyć jagody leśnej zamiast borówki amerykańskiej?
Dabomir
Tarta pyszna . Piekłam juz 3 razy i za każdym razem. …za łapie się na ostatni mały kawałek ?
Anonim
Smaczna, ale następnym razem do borówek muszę dodać większą ilość cukru :)
Ania Starmach
oczywiście smak ciasta zależy od tego jak słodkich używamy owoców! warto próbować przed dodaniem do ciasta ;)