ANIA STARMACH

Trufle daktylowe

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Wegetariańskie
Ania Starmach

Odrobina elegancji w słodkim wydaniu. Trufle daktylowe zachwycają swoim klasycznym i wyrazistym smakiem. Trudno nie sięgnąć po kolejną...

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g suszonych daktyli
  • 150 g mielonych orzechów nerkowca
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • cynamon, mielone goździki, kardamon, mielony imbir
  • mak lub kakao do obtoczenia

Jak przygotować?

  1. Daktyle namocz w ciepłej wodzie. Kiedy odpowiednio zmiękną (czyli po około 20-30 minutach), za pomocą blendera zmiksuj je na „papkę”.

  2. Wymieszaj masę z daktyli z orzechami i przyprawami.

  3. Z masy lep małe kuleczki i obtaczaj je w kakao lub w maku.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Wiktoria_88

pyszności. mniam!

Edyta

KONKURS SAME PYSZNOŚCI

Trufle daktylowe

luca

KONKURS SAME PYSZNOŚCI

Trufle daktylowe
Trwa ładowanie...