Co kupić?
- 2 podłużne bułki pełnoziarniste z ziarnami
- 2 parówki (o jak największej zawartości mięsa, bez konserwantów)
- 4 liście sałaty rzymskiej
- 1 garść kiełków (rzeżuchy, buraka, brokułów – wybierz, które lubisz)
- 2 ogórki kiszone
- 0.5 żółtej papryki
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1 cebulka dymka
- Sos
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Piekarnik rozgrzej do temperatury 230 stopni.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Bułki przekrój na pół, przełóż na blachę, włóż do rozgrzanego piekarnika z włączoną funkcją grill na około minutę, aby się przyrumieniły. Pamiętaj, aby użyć rękawic!
Parówki włóż do garnka z wodą i gotuj według instrukcji na opakowaniu (zazwyczaj są gotowe minutę po tym, jak woda się zagotuje, a parówki wypłyną na powierzchnię).
Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, ogórki pokrój w plasterki.
Składniki sosu wymieszaj, posmaruj sosem bułki, na każdej połóż sałatę, parówkę, paprykę, ogórki i pomidory, na koniec dodaj kiełki. Gotowe!
Komentarze
basia11
Miłego gotowania proszę o odpowiedź
Dominika
Konkurs Same Pyszności!