Co kupić?
- 200 g błyskawicznych płatków owsianych
- 50 g masła
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 małe jajko
- 1 łyżka mąki
- 1 garść migdałów
- 1 garść suszonej żurawiny
Jak przygotować?
Masło rozpuść, przelej je do miski, dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Z masy lep niewielkie kulki (jeśli masa jest za sypka, dodaj kolejne jajko, jeśli za mokra, dosyp więcej wiórków lub płatków).
Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut, po upieczeniu – ostudź.
Komentarze
pati_domin
pyszności!
Krzysztof
Konkurs Same pyszności!
Werka168
Konkurs same pyszności! Świetny przepis na coś słodkiego, ale zdrowego :) Dodatkowo dodałam trochę pokrojonej gruszki i cynamonu :D
Aga Ines
Konkurs Same Pyszności. Kulki po lekkiej modyfikacji :)
Wiolka
Konkurs Same pyszności. Ciasteczka są rewelacyjne.
Aśka
Konkurs Same pyszności!
są przepyszne, u mnie wyszły bardziej płaskie, ale to smaku nie zmienia! :)
Martyna1225
Konkurs same pyszności!
Diana
Konkurs Same pyszności!
Joanna
Konkurs Same Pyszności!
Magdalena
Konkurs Same pyszności!