ANIA STARMACH

Jabłka idealne na szarlotkę

8Ilość osób
60 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Szarlotka? Zawsze i wszędzie! Przed Wami przepis na wspaniałe nadzienie do szarlotki, które można zawekować i mieć zawsze w zapasie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 kg jabłek
  • 120 g cukru
  • Duża szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka masła

Jak przygotować?

  1. Jabłka obierz i przy pomocy malaksera pokrój jabłka na plasterki.

  2. Jabłka i wszystkie pozostałe składniki umieść w misie robota z funkcją podgrzewania, temperaturę ustaw na 100 stopni i prędkość 1 z łyżeczką.

  3. Jabłka podgrzewaj przez 30-40 minut, aż całkowicie się rozpadną.

  4. Możesz je użyć od razu lub przełożyć do słoików i zawekować. Ja lubię mieć w spiżarni kilka słoików z jabłkami, nigdy nie wiadomo, kiedy mnie najdzie ochota na szarlotkę ;)

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...