Co kupić?
- 600 ml jogurtu naturalnego
- 200 g truskawek
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki żelatyny
- 1 laska wanilii
Jak przygotować?
Żelatynę wymieszaj z dwoma łyżkami wody (jak rozpuścić żelatynę, znajdziesz tutaj). Poczekaj, aż napęcznieje. Następnie podgrzej w małym garnku i wymieszaj z jedną łyżką jogurtu i jedną łyżką cukru.
Płynną żelatynę wymieszaj z jogurtem i ziarenkami wyciągniętymi z rozkrojonej laski wanilii.
Truskawki wymieszaj z dwiema łyżkami cukru i zblenduj za pomocą miksera na gładkie puree.
Jogurt przelej do szklanek, schładzaj w lodówce przez minimum 40 minut.
Przed podaniem dodaj do deseru puree truskawkowe.
Komentarze
Aneta
Troszkę podrasowałam ale deser pyszotka. Znajomi też byli zachwyceni
OlaB
Pychota😊
Anula
Konkurs Same pyszności – a może ciut odwrócona wersja? :)
zwiatremwewlosach
Kiedy wszyscy myślą o Rogalach Marcińskich, ja sięgam po swoje ulubione przepisy :)
Konkurs Same pyszności!
Gosia
Konkurs Same Pysznosci
Anita G.
Delikatnie zmodyfikowany deser, ułożony warstwami z większą ilością musu truskawkowego, polecam każdemu, to iście same pyszności :-) Konkurs Same pyszności ;-)
Sylvia
Aniu, czy zamiast cukru można użyć miód ?
EdytaA
Super deser :-) inspiruje mnie Pani codziennie w kuchni :-)
Żaneta
Deser pychota! Tylko w moim wykonaniu było więcej sosu truskawkowego na górze, nie mogłam się powstrzymać…😁
Ania Starmach
super! ja też lubię jak sosu jest troszkę więcej ;)) hih
beata
Pani Aniu dziękuję za super przepisy.Pozdrawiam
Ania Starmach
to ja dziękuje :0 polecaj go znajomym!! ;)