ANIA STARMACH

Batony śniadaniowe

2Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Zdrowa przekąska sprawdzi się, kiedy masz ochotę na coś pysznego!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 jabłka
  • 50 ml soku FORTUNA Multiwitamina
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g suszonych i posiekanych moreli
  • 50 g posiekanych daktyli
  • 4 łyżki pestek dyni
  • 3 łyżki jasnego miodu
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1 łyżka soku z cytryny

Jak przygotować?

  1. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nie musisz ich obierać).

  2. Wymieszaj w misce z sokiem FORTUNA multiwitamina, dodaj sok z cytryny, żurawinę, daktyle, morele i płatki owsiane oraz miód, wymieszaj. Odstaw na dwie godziny, aż płatki wchłoną cały płyn.

  3. Pestki i sezam podpraż na patelni, dodaj do płatków, wymieszaj. Wsyp nasiona chia, ponownie wymieszaj.

  4. Na tym etapie możesz spróbować masy, jeśli nie jest wystarczająco słodka, dodaj więcej miodu.

  5. Masę owsianą przełóż do prostokątnej blaszki, uklep, aby masa była równomiernie rozłożona.

  6. Piecz około 35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokrój, zostawiając w formie.

  7. Wyciągnij je po całkowitym ostudzeniu.

  8. Najlepiej smakują z sokiem!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

FiFiFo

Na pewno smakują tak świetnie jak ciastka owsiane z orzechami i żurawiną z innego przepisu. Niestety nie znalazłam go na blogu, ale jest w jednej z książek P. Starmach. Polecam. Nie można przestać jeść ;)

Batony śniadaniowe

Sonatina

Super!

Trwa ładowanie...