ANIA STARMACH

Jabłkowe krokiety

4Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Jabłkowe krokiety o kuszącym zapachu cynamonu.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 duże jabłka
  • 8 tortilli Mission Wraps Original
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 100 g drobnego cukru do wypieków
  • szczypta cynamonu
  • olej do smażenia

Jak przygotować?

  1. Na patelni skarmelizuj cukier (przeczytaj poradę). Dodaj pokrojone jabłka, masło oraz cynamon. Smaż przez około 30 minut.

  2. Na środku każdej tortilli układaj porcję jabłek i zawiń (tak jak wrapy). Uważaj, aby nadzienie nie wyciekło.

  3. Smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym tłuszczu. Tuż po usmażeniu obtaczaj w drobnym cukrze do wypieków, wymieszanym z cynamonem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

monikagrzywacz

Nie trzeba wcześniej podgrzewac tych placków.

Ulcia

Wspaniałe! Skradły serce całej mojej rodziny :)

Jabłkowe krokiety

Kasia

Konkurs Same pyszności!

Jabłkowe krokiety

martyna_17

Aniu, przepis rewelacyjny

martyna_17

Idealny na chłodne, jesienne wieczory i nie tylko

Marzena

JEEEEEEEZUUUU!!!! Ale pychota!!! Uwielbiam naleśniki z jabłkami a tu taki wariant!!!!Aniu jesteś nieoceniona,pomysł idealny….<3

Ania Starmach

hahha to jest naprawdę dobry wariant!

Magdalena

w Weekend będą robione!

Ania Starmach

koniecznie!!

Trwa ładowanie...