ANIA STARMACH

Tarta z białą czekoladą i malinami

10Ilość osób
70 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Wegetariańskie
Ania Starmach

W gorące, letnie dni najlepszy deser, jaki można zrobić to tarta bez pieczenia z kremem z białej czekolady i malinami. Pycha!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Spód:
  • 200 g herbatników zbożowych
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 70 g miękkiego masła
  • Krem:
  • 200 g mascarpone
  • 200 g białej czekolady
  • Ziarenka z laski wanilii
  • Dodatkowo:
  • 250 g malin

Jak przygotować?

  1. W malakserze posiekaj herbatniki na drobny proszek.

  2. Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść podgrzewając misę robota. Możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.

  3. Herbatniki wymieszaj z miękkim masłem, czekoladą i cukrem za pomocą mieszała K lub elastycznego.

  4. Masą ciasteczkową wyłóż spód tarty (na dnie umieść papier do pieczenia).

  5. Białą czekoladę połam na kawałki, rozpuść w misie robota planetarnego delikatnie ją podgrzewając.

  6. Misę ostudź i zamontuj trzepaczkę.

  7. Dodawaj do czekolady mascarpone i wanilię, powoli mieszając.

  8. Krem wyłóż na ciasteczkowy spód, a na wierzchu ułóż maliny.

  9. Schładzaj przez noc w lodówce.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...