ANIA STARMACH

Tosty z awokado i jajkiem

1Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Cudowne połączenie smaków – delikatna pasta z awokado z aksamitnym, płynnym żółtkiem.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 kromki chleba wieloziarnistego
  • 3 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • kilka kropli soku z cytryny
  • masło do smażenia
  • pietruszka lub kolendra do posypania

Jak przygotować?

  1. Awokado przepołów, pozbądź się pestki.

  2. Miąższ awokado rozgnieć widelcem, umieść w miseczce.

  3. Do awokado dodaj oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny, wymieszaj.

  4. Na patelni rozgrzej masło i smaż jajka sadzone tak, aby białko było ścięte, a żółtko nadal płynne. Jeszcze na patelni dodaj sól i pieprz.

  5. Chleb podpiecz w piekarniku lub tosterze.

  6. Chleb posmaruj grubą warstwą pasty z awokado, na paście ułóż jajka, posyp kolendrą lub pietruszką.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...