Co kupić?
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 100 g bryndzy
- 100 g białego sera
- 50 g ziaren słonecznika
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek bułki tartej
- jajko
- natka koperku
- natka pietruszki
- olej
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Ziemniaki przepuść przez praskę, połącz z serami, słonecznikiem, posiekanym koperkiem i pietruszką, farsz dopraw do smaku.
Z masy ziemniaczanej lep małe krokieciki, obtaczaj je w mące, jajku i bułce tartej.
Smaż na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
Komentarze
jarekpiotrowicz
Co zrobiłem nie tak? Wszystko super, ale po włożeniu krokietów do wrzącego oleju po kilku sekundach cały farsz wypływa. Wszystkie skladniki dałem jak w przepisie, z aptekarską dokładnością. Olej kujawski, poziom nieco powyżej krokietów. Porażka…
arxhhaf
osobiscie polecam robic podwojna panierke i wtedy smazyc
Anbil
Robiłam sto rzeczy na raz i sto pierwsze krokiety. Z rozpędu wszystkie składniki dałam do środka, nawet te z panierki ?♀️
Ale wyszły rewelacyjne, delikatne jak chmurka i pyszne!
Marta
Witam Pani Aniu :) nie wiem czy Pani tu zagląda, ale krokiety planuje zrobić na swieta. Czy mozna ziemniaki zamiast przez praske po prostu ugniesc? Pozdrawiam
Przemek
Nosz kuźwa zajefajne krokiety. Otrzymalem oklaski ze zamiast ziemniakow do obiadu podalem krokiety. Teraz brawo dla Ciebie Aniu.
Dominika
Konkurs Same Pyszności!
Anna_M
Konkurs Same pyszności !