ANIA STARMACH

Krokiety ziemniaczane

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste krokieciki w chrupiącej panierce nadziane bryndzą i białym serem.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g bryndzy
  • 100 g białego sera
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek bułki tartej
  • jajko
  • natka koperku
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Ziemniaki przepuść przez praskę, połącz z serami, słonecznikiem, posiekanym koperkiem i pietruszką, farsz dopraw do smaku.

  2. Z masy ziemniaczanej lep małe krokieciki, obtaczaj je w mące, jajku i bułce tartej.

  3. Smaż na złoty kolor na głębokim tłuszczu.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

jarekpiotrowicz

Co zrobiłem nie tak? Wszystko super, ale po włożeniu krokietów do wrzącego oleju po kilku sekundach cały farsz wypływa. Wszystkie skladniki dałem jak w przepisie, z aptekarską dokładnością. Olej kujawski, poziom nieco powyżej krokietów. Porażka…

arxhhaf

osobiscie polecam robic podwojna panierke i wtedy smazyc

Anbil

Robiłam sto rzeczy na raz i sto pierwsze krokiety. Z rozpędu wszystkie składniki dałam do środka, nawet te z panierki ?‍♀️
Ale wyszły rewelacyjne, delikatne jak chmurka i pyszne!

Marta

Witam Pani Aniu :) nie wiem czy Pani tu zagląda, ale krokiety planuje zrobić na swieta. Czy mozna ziemniaki zamiast przez praske po prostu ugniesc? Pozdrawiam

Przemek

Nosz kuźwa zajefajne krokiety. Otrzymalem oklaski ze zamiast ziemniakow do obiadu podalem krokiety. Teraz brawo dla Ciebie Aniu.

Dominika

Konkurs Same Pyszności!

Krokiety ziemniaczane

Anna_M

Konkurs Same pyszności !

Krokiety ziemniaczane
Trwa ładowanie...