Ciasto na naleśniki słone

Cienkie i delikatne naleśniki to pomysł na obiad, który będzie smakował każdemu! Ich sekret tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w tym, aby ciasto na naleśniki było idealne.

Ciasto na naleśniki słone

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 ml mleka
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • szczypta soli

Jak przygotować ciasto na naleśniki słone?

  1. Wymieszaj jajko z mąką i solą. Stopniowo dodawaj mleko i wodę, cały czas mieszaj ciasto. Gdy będziesz miał już ciasto o jednolitej konsystencji, dodaj masło. Odstaw ciasto na 30 minut.
  2. Po tym czasie smaż naleśniki na rozgrzanej patelni około 1 minuty z każdej strony.

Ciasto na naleśniki słone

Trwa ładowanie...