Domowy kisiel wiśniowy
Jeśli choć raz spróbujesz domowego kisielu z kawałkami owoców, to już nigdy nie wrócisz do sklepowej wersji tego owocowego deseru! Kisiel wiśniowy to słodka przekąska z delikatnie kwaśnym i orzeźwiającym akcentem. Koniecznie musisz spróbować!

Do przygotowania kisielu wiśniowego będziesz potrzebować:

  • 500 g wiśni bez pestek (świeżych lub mrożonych)
  • 4 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

Rozmrożone wiśnie przełóż do rondla, dodaj cukier i podgrzewaj, aż puszczą sok. Odlej kilka łyżek soku do małej miseczki, dodaj do niego mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj. Zawartość miseczki przelej do wiśni i podgrzewaj aż kisiel zacznie gęstnieć. Po zagotowaniu kisiel jest gotowy!

Tagi:
Kisiel Wiśnie
Trwa ładowanie...