ANIA STARMACH

Budyń ryżowy z chrupiącymi ziarnami kakao

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Fit
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły
Purella

Kruszone ziarna kakao&Lucuma

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 3/4 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka ulubionego mleka
  • 2 łyżki surowego kakao w proszku Purella
  • 2 łyżki cukru kokosowego Purella
  • wanilia do smaku
  • 1 banan
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżeczki kurszonego kakao&lucuma Purella

Jak przygotować?

  1. Mleko podgrzej, dodaj do niego ziarna wanilii, cukier i ryż. Podgrzewaj wszystko przez kilka minut.

  2. Mleko z ryżem przełóż do blendera, dodaj kakao i kawałki banana. Miksuj 2-3 minuty.

  3. Płatki migdałowe upraż na patelni.

  4. Budyń podawaj na ciepło, posypany uprażonymi płatkami migdałów i kruszonym kakao&lucuma.

Ania Starmach

Budyń ryżowy to świetna alternatywa dla zwykłego budyniu. Pokochają go zarówno dzieci, jak i dorośli :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

joannahelinska

3/4 szklanki ugotowanego ryzu ile to gram ryzu suchego

Trwa ładowanie...