ANIA STARMACH

Muffinki z masłem orzechowym

3Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Mąka kokosowa

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 dojrzałe banany
  • 110 g masła orzechowego
  • 2 jajka ekologiczne "0"
  • 35 g mąki kokosowej Purella
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • garść suszonej żurawiny

Jak przygotować?

  1. Banany obierz i rozgnieć widelcem.

  2. W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem.

  3. Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj.

  4. Napełnij foremki, pamiętając, że muffinki nieznacznie urosną.

  5. Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

  6. Babeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe!

Ania Starmach

Muffinki zawsze są dobrym wyjściem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie do zrobienia, minimum składników, a jakie PYSZNE!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Wikta

Co można dodać zamiast bananów?

dzinaxxx

Czy zamiast mąki kokosowej może być orkiszowa?

Trwa ładowanie...