ANIA STARMACH

Potrawka z soczewicą

4Ilość osób
50 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Hiszpańskie chorizo idealnie wzbogaca smak potrawki.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g ugotowanej ciecierzycy
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 300 g dyni hokkaido
  • 300 g kiełbasy chorizo
  • 600 ml passaty pomidorowej
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 ziemniaki ugotowane al dente
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • natka pietruszki
  • szczypta ostrej i słodkiej papryki
  • olej do smażenia

Jak przygotować?

  1. Czosnek i cebule posiekaj, przysmaż na oleju.

  2. Chorizo pokrój w plasterki, dynię w grubą kostkę.

  3. Dodaj pokrojone chorizo, dynię, przyprawy, soczewicę, ciecierzycę, passatę oraz bulion (przepis znajdziesz tutaj), całość gotuj 20 minut.

  4. Po tym czasie dodaj pomidorki, ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj kolejne 20 minut.

  5. Podawaj z pietruszką i jogurtem.

Wskazówki:

Jeśli potrawką będzie za gęsta, dodaj więcej bulionu lub wody.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...