ANIA STARMACH

Chrzan tarty domowy

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Smak chrzanu zawsze kojarzył mi się z Wielkanocą. Obowiązkowy na każdym świątecznym stole :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 2 korzenie chrzanu
  • 100 ml wrzątku
  • 3 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli

Jak przygotować?

  1. Chrzan obierz.

  2. Zetrzyj na tarce o małych oczkach.

  3. Chrzan wymieszaj z cytryną, cukrem, solą, zalej wrzątkiem.

  4. Gotowe!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

ALFREDO

Zrobiłem z jednej laski dodałem sok z 1/2 cytryny a zamiast cukru dodałem 1 łyżkę miodu.. po godzinie w słoiku chrzan zmienił kolor na siny.Co zrobiłem nie tak?

Trwa ładowanie...