Co kupić?
- Ciasto
- 300 g mąki
- 200 g masła
- 100 g cukru pudru
- 3 żółtka
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- Dodatkowo
- 250 g marcepanu
- 120 g konfitury malinowej
- cukier puder do posypania
Jak przygotować?
wymieszaj, , schładzaj przez 30 minut w lodówce.
(możesz użyć ozdobnego wałka).
Przygotuj foremki do wycinania ciasteczek, możesz używać różnych kształtów. Ważne, żeby były średniej wielkości: za duże trudno się je, za małe trudno jest złożyć.
. Piecz 12–15 minut w 170 stopniach (czas zależy od wielkości ciastek). Po upieczeniu studź ciasteczka na kratce.
. Jeśli będzie zbyt klejąca, podsypuj cukrem pudrem. Wycinaj takie same kształty jak w cieście.
, przyklejaj do niej marcepan (marcepan powinien być między dwoma ciasteczkami).
.
Komentarze
Klaudia
Jak długo i w jakich warunkach można je przechowywać? O ile oczywiście nie znikną od razu po upieczeniu ?