ANIA STARMACH

Gnocchi z gorgonzolą

4Ilość osób
25 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Włoska wariacja na temat tradycyjnych, polskich kopytek.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 gruszka
  • 1 jajko
  • 1 kg ziemniaków
  • 100 g mąki
  • 100 g sera gorgonzola
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%
  • świeża rukola
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę, połącz z jajkiem, mąką, solą, pieprzem.

  2. Lep z masy wałeczki i krój je na 1 cm kawałki, gotuj w lekko osolonej wodzie.

  3. Śmietankę podgrzej, dodaj pokruszony ser, wymieszaj.

  4. Gruszkę pokrój w cienkie paski i przysmaż na maśle.

  5. Ugotowane gnocchi podawaj z gorgonzolą, gruszką i świeżą rukolą.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

AgnieszkaSwaczyna

Udaję, że nie wiem ile to kcal :-). Przepyszne!!!

Alicja

Pani Aniu! Wyraz twarzy mojego męża bezcenny! Super przepis! Dziękuję bardzo! :)))

Ewelina

Zrobiłam i było przepyszne! Polecam ten przepis! Naprawdę wart wypróbowania :) Dziękuję.

Trwa ładowanie...